jueves, 29 de abril de 2010

ja no li roben les cremes

http://www.avui.cat/cat/notices/2009/06/la_catalunya_real_d_8217_avui_63511.php

Polònia i Crakòvia




Set dies, sis nit
Toni Soler
per Bibiana Ballbè

JORDI GARCIA
Arriba amb bici, barba de dos dies i gana. Entrem al restaurant El Racó de la Vila i abans de seure em deixa clar que no veurà vi -per no dir segons què-, que està de règim -només menja carn- i que no parla d'ell -perquè s'ho passa francament malament-. Minuts més tard, s'apunta al vi -només una copa-, sucumbeix a la maionesa -tan sols una punteta-, i em dóna alguna pista de qui és. A continuació, el manual per ser el perfecte Toni Soler. Aquestes són les claus.
HUMOR VS. SERIOSITAT. El Toni és esmunyedís: tenir-lo davant és com tenir un peix entre les mans. Però alguna cosa s'acaba filtrant: intel·ligència aguda, ironia fina, i una serietat amb la punta justa de simpatia. Una combinació que despista. Tu ets seriós o no? Sóc un paio seriós que treballa amb l'humor. Tant de bo fos al revés! A vegades penso: com més humor a la teva feina, menys a la teva vida. T'has cansat de ser graciós? L'humor pot amb mi, però ja no ric amb els programes d'humor a la tele. M'ho miro des d'un punt de vista estrictament professional. No rius ni amb Polònia? No. Em fa riure en el procés creatiu, però quan ho veig, estic massa capficat amb el resultat. Para, calla i deixa anar: Ai, ara potser estic exagerant!
LA TIMIDESA. Toni, tu ets tímid però ho jugues a favor, no? Sent tímid he après a anar pel món sense fracassar estrepitosament, ni vessar l'aigua contínuament. Tot seguit esquiva la gerra, em dóna un tros de salmó, mira la Blackberry i aparta el tabac. Me'l miro i pregunto: Ets llunàtic? Sí, i ho sóc de forma arbitrària, sense motiu. També sóc individualista i contradictori: ja veuràs que a cada frase em replico. Com deia el Felipe de la Mafalda, a vegades penso: Per què m'ha tocat a mi ser com jo? No és fàcil ser Toni Soler? Mira, jo estic fart de mi mateix. Però estic a punt de fer-ne 45 i aquesta edat, per sort, ja no et demanes explicacions de com ets ni com et portes. Ets i punt.
LA MICROFELICITAT. El Toni és creatiu fins i tot a l'hora de ser feliç: Jo sóc un gran partidari de la microfelicitat. Es tracta de dividir el dia en 40 estones. I si d'aquestes 40 estones n'has estat 10 o 12 de feliç, sumes un bon dia. I les teves estones, sumen una mitjana positiva? M'enganxes en un molt bon moment: Tinc una família que m'encanta. Jo surto de casa amb ganes d'arribar a la feina i surto de la feina amb ganes d'arribar a casa.
LA PARÒDIA. Què tenen en comú la política, el futbol i el cor? L'humor, la facilitat per la paròdia i la capacitat d'empatia respecte a l'espectador. La gent se sent implicada amb el que veu, cosa que passa molt menys amb la cultura. El futbol, la política i el cor, són un espectacle on la gent pren partit i a més no sap què passarà, i això els dóna un plus que ni la millor obra de teatre pot aconseguir.
EL NÚMERO 6. Parlem de política i el resum és que Toni Soler és un defensor dels canvis d'opinió i que intenta ser d'esquerres però no li és fàcil. Això s'acaba i toca posar notes. Puntua't com a humorista? Si em comparo amb els tops, un 5. Com a cap? Un 6. Com a amic? Un 6. I ara ve allò de pare i marit, no? Correcte. Doncs ni de conya! ...Bueno, va, posa'm dos sisos més! Ah, i com a amant apunta un 10, com l'Agnès Busquets.
LA MELATONINA. Sent un 10 al llit, deus dormir bé, no? Ara em prenc una cosa per dormir que m'encanta, es diu melatonina. Em van fer una analítica i em va sortir que tenia la serotonina sota mínims -als nivells propis d'un suïcida- i la melatonina ajuda a fer pujar la serotonina i a sobre és un relaxant de l'hòstia, i em fa dormir molt bé. Per cert, Bibiana, amb tot el que t'he explicat, hauré quedat com el cul no?
Imprimir
Enviar Agregar -->
Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 48. Dissabte, 24 d'abril del 2010

martes, 27 de abril de 2010

volcanes

http://www.terra.es/personal/agmh25/volcanes/home.htm


¿QUE ES UN VOLCAN ?
Un volcan1 es un puntode la superficie terrestre que puede encontrarse en los continentes o en el fondo de los oceanos por donde son expulsados al exterior el magma2 ,los gases y los liquidos del interior de la tierra a elevadas temperaturas .
Clases de volcanes segun su erupcion:
Hawaiano:Las lavas3 que expulsan estos volcanes son muy fluidas, sin tener desprendimientos de gases.
Estramboliano:La lav es fluida con desprendimientos abundates y violentos de gases.Debido a que los gases pueden desprenderse con facilidad, o se forman senizas.4
Vulcaniano:En este tipo de volcanes se desprenden grandes cantidades de gases de un magma poco fluido.
Vesubiano:La precion de los gases es muy fuerte y produce explociones muy violentas. Foma nuves ardientes que al enfriarse producen precipitaciones de cenizas.
Peleano:Su lava es muy viscosa y se cosolidad con gran rapidez.Llega a tapar por completo el crate.
Krakatoano:Origina tremendas explociones y enormes maremotos.
El mayor pelogro de los volcanes se produce cuando hay actividad volcanico que puede afectar a una poblacion humana. Un volcan puede ser muy atrctivo y peligroso pero representa escaso riesgo al no exitir una poblacion en las sercanias.




PELIGRODE DE LOS VOLCANES
El mayor peligro de los volcanes se produce cuando hay actividadvolcanica que pueda afectar a una poblacion humana.
Un volcan puede ser muy activo y peligroso pero representa escaso riesgo al no existir una poblacion en las cercanias.




1 La palablra volcan deriva de vulcano, dios romano del fuego y la metalurgia.
2Mezcla multifase de alta temperatura (dependiendo d su compocicion y evolucion, desde menos de 700º C hasta mas de 1500ºC) de solidos (cristales y fragmentos de roca), liquido ( en su mayoria silicatos ) y gas ( rico en H,O C, S, Y CI), formado por la fusion parcial o total de una fuente parental ( principalmente, la parte superior del manto y la base de la corteza terrestre).
3La lava es magam que durante su ascenso a traves de la corteza terrestre alcanza la superficie.
4La ceniza es el producto de la combuscion de algun material compuesto por sustancias inorganicas no combustibles, como sales minerales

martes, 20 de abril de 2010

viernes, 16 de abril de 2010

Fèlix Millet












Traducción del español al catalán
Mostrar forma romanizada

Pares d'alumnes d'un centre d'educació especial acusen Millet de desviament de fons

• L'expresident del Palau presideix una institució que gestiona l'escola barcelonina

EUROPA PRESS
BARCELONA
Els pares de 25 alumnes d'una escola d'educació especial del barri de Sant Gervasi de Barcelona, que està gestionada per una fundació de Fèlix Millet, han demanat al Consorci d'Educació de Barcelona que investigui presumptes irregularitats.

Segons han confirmat fonts del Consorci, han iniciat "un control financer del concert que té el centre" a petició dels pares. L'Escola d'Educació Especial Sant Gervasi, que és privat concertat, ha sol.licitat al Consorci seu tancament.

Mentre es tramitava el cessament de les activitats del centre i es gestionava la reescolarización dels 25 alumnes en un altre, els pares, que no estaven conformes, van acudir per denunciar presumptes irregularitats.

Control financer

Des del Consorci han assegurat que ells no són competents per "investigar" però que sí que estan realitzant un control financer, del qual encara es desconeixen els resultats. Pel que fa al tancament de l'escola, han assegurat que és un tràmit normal en cas que ho demani el titular, en aquest cas la Fundació Esmena.

Es dóna el cas que la Fundació Esmena estaria presidida per Millet, expresident del Palau de la Música i principal imputat en el presumpte desfalc de més de 35 milions de la institució, i en el patronat figurarien altres imputats com les dones de Millet i Montull i l'exdirectora general del Palau, Rosa Garicano.

Precipitat i injustificat

En declaracions a Catalunya Ràdio, els pares han denunciat que el tancament del centre ha estat "precipitat i injustificat". Les crítiques se centren en la gestió del vicepresident de la fundació, Josep Maria Camps, que no va posar sobre la taula "solucions alternatives per a no tancar l'escola.

També han explicat que Camps els va comentar que hi havia "un forat de 80.000 euros". A més es van trobar partides "molt altes" d'assessoria externa "que els van fer sospitar".

martes, 13 de abril de 2010

SEGUIMENT DÁTIVITATS




LO HE CI¡ONSEGUIDO, PERO ES UNA CHAPUSA
SEGUIMENT DÁTIVITATS
Nom de l’ativitat
descripció
DATA D’INICI
Data final Individual
Petit Grup

MATERIALS UTILIZATS
EINES UTILIZADES
APRENENTATGE SIGNIFICATIU
Has trobatinteressant l’ativitat? A: Molt interessant C: Poc interessant
B: Interessant D: Gens interessant
Con valores la teva feina? A: Molt Correcte B: Millorable
B: Correcte D: Poc correcte
Observacions Tutor
Observacions Monitor/ EXPERT
Valoracion generl A: Molt Correcte B: Millorable
B: Correcte D: Poc correcte
http://escolasanfeliu2.blogspot.com/2010/04/que-us-sembla-aquesta-graella.html

Pispar flors








http://paper.avui.cat/article/ciutats/188701/pispar/flors/es/paga/car.html

Barcelona
Pispar flors es paga car
PRÀCTICA · És habitual que alguns ciutadans robin les plantes dels parterres RESERVA · L'Ajuntament n'ha de comprar més del compte per omplir els forats NORMA · L'ordenança prohibeix agafar flors dels jardins públics i, si es fa, hi ha sanció
Maria Sistachs

Una dona i la seva néta agafant flors de l'únic parterre que hi ha a la platja del Poblenou el Dijous Sant M.F.
Si no tens flors per guarnir casa teva per Pasqua, les arreplegues, sense manies, dels jardins públics, i llestos. Així ho va pensar una ciutadana de Barcelona, juntament amb la seva néta, el Dijous Sant, un moment poc idoni per anar a manllevar les flors de l'únic parterre que hi ha a la platja del Poblenou. La dona, que amb l'ajuda de la petita va omplir fins dalt les tres bosses de plàstic que portava, va deixar un bon forat al jardí.
No és estrany topar-se amb casos com aquest. Fonts del departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona reconeixen que és una pràctica força habitual. Per això ja compren més flors del compte, se'n solen reservar un parell de caixes, i així, quan hi ha robatoris, les tornen a plantar. Però quan les provisions s'acaben, no en compren més fins a la plantada següent. Durant aquest temps, si la gent continua rapinyant flors dels parterres, els jardins queden clapats i perden el seu encant.
En aquest cas, la protagonista de la història pot donar gràcies a Déu que cap autoritat municipal l'enxampés. Qui sap si el fet de ser Dijous Sant hi va tenir alguna cosa a veure. Però si algú l'hagués sorprès en ple robatori, les flors li haurien sortit més cares que a la floristeria.
L'ordenança general del medi ambient urbà deixa ben clar en el capítol d'Ús dels parcs i jardins públics que "està especialment prohibit agafar flors, fruits o plantes". Si es fa, la sanció està assegurada. Així, si algun policia l'hagués vist, la senyora no hauria quedat exempta de multa i hauria hagut de desembutxacar uns quants euros segons la interpretació que l'agent hagués fet de la seva acció.
Robar flors es pot pagar car
No respectar l'entorn és una falta lleu que requereix una sanció d'entre 6 i 1.800 euros. Per una de greu, "passar per sobre els talussos, parterres i plantacions i tocar plantes i flors [...] o causar qualsevol mena de dany a l'arbrat i plantacions", es paga entre els 1.800 i els 9.015 euros, i per una falta molt greu, "arrencament o supressió d'elements vegetals sense autorització municipal", cal abonar entre 9.015 i 15.025 euros. Segur que a partir d'ara a ben pocs els quedaran ganes de saquejar els jardins públics.

jueves, 8 de abril de 2010

LEUCEMIA









Josep Carreras:
"El 75% de los casos de leucemia infantil ya se curan"
Además de triunfar sobre los escenarios, preside la Fundació Internacional Josep Carreras contra la leucemia.



Josep Carreras. Foto: ALBERT BERTRAN
JOAN TAPIA
--¿A qué dedica más tiempo, a cantar o a la Fundació
--(Sonríe) Siempre digo que dedico a la Fundació el tiempo que me deja la profesión. Pero la Fundació tira y a veces me exige mucho. Por suerte, cuento con colaboradores científicos y médicos de primer nivel.
--¿Fundación y profesión son rectas paralelas que nunca se cruzan?
--Se cruzan. Tengo un contrato por el que me obligo a dar 12 conciertos al año a beneficio de la Fundació.
--¿Es una fundación catalana o mundial?
--En 1987, cuando me diagnosticaron la leucemia, pase cinco meses en el Clínic y recibí un trato del personal médico y hospitalario tan humano, tan extraordinario, que decidí que, si podía, haría una Fundación para ayudar al hospital. Luego...
--¿Qué?
--Estuve en Seattle y comprendí que avanzar en la lucha contra la leucemia exige un gran esfuerzo de cooperación internacional. La Fundació nació en Barcelona en julio de 1988, un año después de mi diagnóstico, pero ha tenido hijos en Alemania, Suiza y Estados Unidos.
--Ahora hacen una campaña de captación de socios.
--Hay que sensibilizar más sobre la leucemia. Y cuando haces un socio no solo sensibilizas, sino que, ade- más, incrementas los fondos para investigar. En España somos 9.000 socios y queremos llegar a 12.000.
--¿Y en los otros países?
--Cada país es diferente. En Alemania tenemos la colaboración del primer canal de la televisión pública, que nos brinda cada año la posibilidad de hacer una gala para recaudar fondos. Llevamos 15 galas y hemos recaudado 90 millones de euros.
--Lo que recaudan en Alemania se invierte allí.
--La ley alemana lo regula. Pero lo positivo es que los fondos captados nos han permitido proyectos muy ambiciosos, muchas veces compartidos con Barcelona y otras ciudades.
--¿Incrementar las donaciones de médula ósea es el gran objetivo?
--Es uno de los grandes objetivos.
--¿El principal?
--(Rápido) Curar la leucemia... Y mejorar la calidad de vida del enfermo.
--¿Es utópico?
--Hemos avanzado mucho. Hace 30 años la leucemia era fatal. Es uno de los cánceres que más afecta a niños, y hoy el 75% de los casos de leucemia infantil se curan. Y en los adultos, la curación es del 50%.
--Se sabe poco.
--La percepción social de la leucemia ha cambiado. Se sabe bastante que se ha avanzado gracias a que se ha destinado mucho dinero a la investigación. Y a mejorar las infraestructuras hospitalarias. Y con pisos de acogida para las familias sin recursos que deben trasladarse. La Fundació actua en estos terrenos con la máxima intensidad posible. Y en los trasplantes, por descontado.
--¿Qué pasa con los trasplantes?
--Son claves. Hay casos en los que no es posible el autotrasplante, ni el de familiares directos, ni el de cordones umbilicales donados. La Fundació lleva en España el registro de donantes no parentales.
--¿Son pocos?
--En donaciones de cordón umbilical somos el segundo país del mundo, con 72.000 donantes registrados.
--¿Es suficiente?
--No, porque la ratio de compatibilidad es de un enfermo por 40.000 donantes. Afortunadamente, el registro de donantes es mundial y tenemos 12 millones en total. Pero hay que aumentar los donantes españoles. Países como Francia e Italia superan el medio millón.
--Somos los primeros donantes de órganos. ¿Fallamos en la médula ósea?
--Quizá exista la idea de que el trasplante de médula es algo aparatoso, complicado. Y ya no lo es. El donante se debe registrar y hacer un análisis de sangre.
--¿Qué más?
--Luego, si aparece un enfermo compatible, en muchos casos se soluciona con una simple transfusión de sangre periférica. Si no es así, el donante ingresa en un centro hospitalario y se le extrae médula con anestesia local. La operación dura 90 minutos y no hay ni que pernoctar en el hospital.
--¿El trato fiscal en España estimula menos que en otros países?
--Le diría que hoy no hay grandes diferencias. Pero nuestra solidaridad es diferente de la anglosajona. Somos más solidarios en casos concretos, ante una desgracia o algo que conmociona. Otros países quizá son menos solidarios así, pero son más metódicos y constantes.

martes, 6 de abril de 2010

rimas en español

Detenido en Cádiz

Detenido en Cádiz un conductor que se disfrazó de etarra
• La vestimenta incluía fotos de Iñaki de Juana Chaos y el anagrama de la banda terrorista
MÁS INFORMACIÓN
Pillado un conductor que iba a 152 kilómetros por hora por la Via Augusta
EUROPA PRESSCÁDIZ
Agentes de la Guardia Civil detuvieron el pasado fin de semana al conductor de un vehículo que dio positivo en el control de alcoholemia en los carnavales de Medina Sidonia (Cádiz), imputándole también un delito de apología del terrorismo al ir disfrazado de etarra, llevando como parte del disfraz fotos de Iñaki de Juana Chaos y el anagrama de la banda terrorista. Según han indicado fuentes de la Guardia Civil, los hechos ocurrieron a las 10.30 horas del pasado domingo cuando un grupo de agentes dieron el alto a un coche que circulaba con síntomas de estar su conductor bajo los efectos del alcohol, aunque se dio a la fuga. AgresiónUna vez interceptado, el ahora detenido fue llevado hasta el cuartel de la Policía Local, encargada de hacerle el control de alcoholemia, cuyo resultado fue positivo. Además, cuando se encontraba en las dependencias policiales "se alteró" e intentó agredir a los agentes. Por ello, el conductor del vehículo fue puesto a disposición judicial acusado de los delitos de resistencia a agentes de la autoridad, contra la seguridad del tráfico y por apología del terrorismo.

lunes, 5 de abril de 2010

San Jordi







Leyenda



Cuenta la leyenda que en tierras de Capadocia, aunque popularmente se habla de Montblanc, había un Dragón que atacaba a diestro y siniestro al reino. El pueblo decidió que para evitar los ataques entregarían a una persona cada día para ser devorada por el dragón y así evitar daños mayores. Cada día se hacía un sorteo y se enviaba a dicha persona a la cueva del dragón. Un día del sorteo salió el nombre de la princesa, la cual fue voluntariamente aunque muchos se ofrecieron en su lugar. Fue caminando hasta la guarida del dragón y cuando éste la iba a devorar apareció San Jorge y la rescató. San Jorge mató al Dragón clavándole la espada en el corazón y de la sangre que fluyó nació una rosa.
El día de Sant Jordi es costumbre en Cataluña que los hombres regalen una rosa a sus mujeres, y las mujeres un libro a los hombres por alusión a la leyenda popular.



Cataluña

Tradicionalmente en Cataluña la Diada de Sant Jordi como es conocido este día allí, es el día de los enamorados, en el cual las personas intercambian y regalan rosas y libros a su pareja y personas queridas. Es tradición que el hombre regale una rosa a la mujer y ésta un libro al hombre. Se cree que la tradición de regalar en esta fecha una rosa a la mujer amada se remonta probablemente hasta el siglo XV. Algunas versiones hacen coincidir esta práctica con la Feria de las rosas o de los enamorados que tenía lugar en Barcelona durante el verano. Es un hecho constatado que en aquella época ya se repartían rosas a las mujeres que asistían a la misa oficiada en la capilla de San Jorge del Palacio de la Generalidad de Cataluña en esta fecha. La rosa va acompañada de una señera y una espiga de trigo. El color rojo de la rosa simboliza la pasión, la señera al patrón de Cataluña y la espiga de trigo representa la fertilidad.
El Día de San Jorge tiene un aspecto reinvindicativo de la cultura catalana y muchos balcones lucen la bandera autónoma, la señera. En toda Cataluña se venden cromos y llaveros llegando a su máxima expresión en las Ramblas, donde a los puestos habituales se añaden temporales. Es tradicional promover la venta de libros con firmas de los autores y un descuento al precio de venta. Normalmente también se realizan actividades en las bibliotecas y conciertos en las calles que se añaden a la agenda cultural de la Ciudad Condal.